27/10/2010

Potrdilo za lektoriranje

Na slovenskem trgu ponudnikov lektoriranja se še vedno najde kar nekaj takšnih, ki nimajo ustrezne izobrazbe, med njimi je največ študentov, ki se že počutijo kompetentne za opravljanje lektoriranja. Rešitev za ta problem se rešuje, če zahtevate Potrdilo za lektoriranje. Res, da imajo študentje ali tisti, ki se bolj pogosto ukvarjajo s pravopisjem določena splošna znanja a problem se lahko pojavi, kadar gre za tehnična oz. bolj strokovna področja na katerem nimajo izkušenj in ustreznega znajanja. Potrdilo o lektoriranju vam zagotavlja določeno varnost, da boste dobili bolj kvalitetno lektoriranje, še posebej v primeru diplomskih in magistrskih nalogah.

Torej, če vaša fakulteta ne zahteva Potrdilo za lektoriranje (nimate že v naprej narejenega obrazca) bodite pozorni, da je v njem naveden lektor oz. lektorica ter naslov in vrsta gradiva, ki je bilo lektorirano. Potrdilo za lektoriranje mora seveda biti tudi ustrezno podpisano s strani podjetja oz. lektorice, ki vam je lektorirala gradivo.

Nekatere fakultete, ki pa zahtevajo potrdilo pri lektoriranju diplomske naloge pa imajo že v naprej narejen obrazec, ki se enostavno izpolni in je pri vsaki fakulteti malenkost drugačen, zato se vam splača dvakrat preveriti tako navodila za oblikovanje, kot sam postopek izdelave in prijave diplome na zagovor.

Seveda nobeden ne pravi, da brez Potrdila za lektoriranje ne gre a je riziko pri tem (kar se kvalitete tiče) večji. Bolj se gre za to, če že plačate lekturo naj bo le ta dovolj kvalitetna, da boste s ponosom oddali svojo diplomsko ali magistrsko nalogo komisiji in ostalim.

1 comment:

  1. preden se z lektoriranjem hvalite, lektorsko popravite ta sestavek zgoraj.

    ReplyDelete