18/12/2010

Delno lektoriranje diplomske naloge je poceni

Res, da je delno lektoriranje diplomske naloge poceni a vprašanje, če se splača. Marsikdo si zaželi delno lektoriranje diplomske naloge, ki vključuje poglavja od uvoda do zaključka. Preprosto menijo, da začetni del z naslovnico do uvoda in literaturo na koncu ni potreben lektoriranja.
Seveda tudi takšen način lektoriranja je pri nas možen a ga strankam odsvetujemo.

Zakaj?

Preprosto zato, ker se ne splača. Cenovno gledano prihranite maksimalno nekje do 10 €, saj začetni del do uvoda in literatura ponavadi ne presega več kot 5 - 7 lektorskih pol. Verjetnost, da imate kakšno slovnično ali pravopisno napako v tem delu pa je po naših izkušnjah zelo velika.

Poleg omenjenega se za tovrstno lektoriranje ne izdaja ustreznega potrdila, to še posebej velja, če ga od vas zahteva fakulteta. Razlog zato je v tem, da lektorji enostavno ne želijo svojega slovesa zastaviti, če se zgodi, da se avtorju diplomske naloge prikrade kakšna napaka ravno v tem delu.

Kakšne so lahko napake pri delnem lektoriranju diplomske naloge?

Tipično poglavje, kjer se pogosto pojavljajo slovnične napake je “Literatura”. Tukaj se lahko zgodi, da se nepravilno uporabi pomišljaj, se spregleda presledek za piko ali vejico ali pa se uporabi napačna kratica za status podjetja (npr. d. o. o.), če se navaja literatura last kakšnega podjetja.

Torej, klub temu, da je delno lektoriranje poceni in prihranite do 10 € se vam enostavno ne splača, naročite raje celotno lektoriranje diplomske naloge.

No comments:

Post a Comment