07/09/2010

Poceni Lektoriranje za študente

Študentje imajo največ privilegijev v primerjavi z ostalimi družbenimi statusi. Dejstvo, da je študij za starše drag neglede na to, da ga v večini financira država pove veliko. Še slabše bi bilo, če bi celotni stroški študija bili na ramenih staršev, saj bi to pomenilo zaviranje razvoja, ker bi lahko študirali samo zelo premožni. Tako je tudi pri lektoriranju.

Poceni Lektoriranje
Večina podjetij, ki se ukvarja z lektoriranjem ponuja študentom poceni lektoriranje. Cene se pričnejo že nekje pri 1,4 € za eno lektorsko polo oz. za 1500 znakov brez presledka. Ponekod to pomeni skoraj 50% popust.  
Zakaj torej tako nizka cena? Razloga za poceni lektoriranje sta dva. Prvi je konkurenca, ki je z leti postala močnejša in prisilila večja podjetja, da so spustila ceno pod 2 € na lektorsko polo, drugi pa je količina povpraševanj. Trg lektoriranja diplomskih nalog je velik in vsako leto postaja večji. Pri tako velikem trgu lahko podjetja preživijo z manjšo ceno.

Torej med poceni lektoriranje štejemo vsako ponudbo, ki sega največ do 2 € na lektorsko polo. Seveda je za študenta najcenešje lektoriranje, v kolikor ima prijateljico ali prijatelja lektorja, ki mu gre na roko in mu brezplačno ali za simbolični prispevek opravi celotno lekturo diplomske naloge. Pri tem je lahko edini problem, če vaša prijateljica ali prijatelj nima končane izobrazbe (je še študent), fakultete pa zahteva, da potrebujete uradno potrdilo o lektoriranju.

Kakor koli že, študentje se lahko poslužujete storitve poceni lektoriranje.

No comments:

Post a Comment