20/09/2010

Kje je meja Poceni Lektoriranja?

V času krize, ko se vsakodnevno soočamo z težavami financiranja tako države kot osebnih projektov, gledamo na vsako malenkost, ki jo lahko prihranimo oz. dobimo Poceni.
Tega se zavedajo tudi podjetja, ki ponujajo Lektorske storitve, še posebej kadar gre za lektoriranje diplomskih nalog.

A vendarle, kje je meja?
Pri lektoriranju je povsem isto kot v ostalih panogah, tudi tukaj nastopajo administrativni stroški, ki na prvi pogled ne predstavljajo večjega dela a se s časoma izkaže ravno nasprotno. Na tržišču se pojavljajo lektoriranja pod 1,4€ na 1500 znakov brez presledka za študente, kar pa smo mnenja, da je to prepoceni in lahko vpliva tudi na samo kvaliteto lekture.
Lektor ali podjetje, ki opravlja lektoriranje za 1€/lektorsko polo mora opraviti bistveno več dela v istem času in zaradi večje obremenitve pri Poceni Lektoriranju hitrje pride do napak. Vendarle smo na koncu vsi ljudje in motiti se je človeško.

Cena lektoriranja je sestavljena iz same lekture, stroška izdelave ponudb (tudi tistih, ki so zavrnjene), oglaševanja, DDV-ja, spletene strani ...

Kadar gre za Lektoriranje izvedeno s strani prijatelja meje pri ceni ni, lahko je tudi brezplačna saj prijatelj dobrosrčno opravi lekturo diplome. Drugače je pri podjetjih, ko v primerih opravljanja prepoceni lekture prihaja tudi do stečaja.

Naslednjič, ko povprašujete za lektoriranje se vprašajte koliko dodatnega dela je potrebno, da se lektoriranje nemoteno in kvalitetno izvaja.

No comments:

Post a Comment