25/08/2010

Iščemo Lektorja

V podjetje Gormat, d.o.o. za nedoločen čas zaposlimo lektorja slovenščine s končano ustrezno izobrazbo in izkušnjami.

Opis dela: lektoriranje različnih besedil v slovenskem jeziku.
Delo se opravlja od doma.

Pogoj je internetna pismenost in znanje osnov Microsoft Worda in Excela ali drugih podobnih programov.
Prijave na prosto delovno mesto in življenjepise sprejemamo na
direktor@gormat.si

17/08/2010

Kako do cenejšega Lektoriranja?

Lektoriranje postaja čedalje bolj potrebna storitev. Nahajamo se v obobju izjemne rasti informacijske tehnologije, z njo raste tudi uporaba dopisovanja v slengu, kat pomeni, da se knjižni jezik in slovnica zanemarjata oz. lahko pride nevede do napak pri pisanju. Zato je pri poslovnih dokumentih, diplomskih nalogah in pri drugih komunikacijah javnega značaja potrebno Lektoriranje.

Zaradi tega vas nihče ne obsoja, pravzaprav obstajajo lektorji ravno zato, da vam pomagajo, da ste vi lahko bolj posvečeni svoji osnovni dejavnosti, ki jo opravljate in postajate še boljši. Ko pa potrebujete Lektoriranje si želite, da vam ne bi predstavljalo prevelikega finančnega zalogaja. Do cenejšega Lektoriranja lahko pridete na več načinov. Odvisno od vaših potreb in vaše iznajdljivosti.
Prvi način je, da najdete prijatelja ali prijateljico, ki vam praktično zastonj opravi lekturo. To je super rešitev a je namenjena bolj tistim, ki lektorskih storitev ne potrebujete pogosto.
Druga varianta je, da poiščete najcenejšega lektorja oz. lektorico. Tudi super rešitev a zaradi velike konkurence nekateri prepoceni opravljajo Lektoriranje in imajo preveč naročil, kvaliteta lekture je tako lahko ogrožena.
Tretja varianta je naročilo lekture v večjem obsegu (nad 200.000 znakov brez presledka). To varianto lahko izkoristite tako, da npr. v primeru potrebe po lekturi diplomske naloge povabite še prijatelje oz. kolege, ki prav tako potrebuejo Poceni Lektoriranje, da skupaj oddate naročilo.
Četrta in zadnja rešitev pa je izbira lekture pri podjetju, ki vam opravi še tisk in vezavo. V sklopu celostnih rešitev takšna podjetja ponavadi ponujajo Cenejše Lektoriranje.